top of page

A început Transilvania Digital Innovation Hub!

Începând cu 1 octombrie 2022, Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) își începe oficial activitatea în cadrul rețelei Europene de Centre de Inovare Digitală (EDIHs), sprijinită prin programul Europa Digitală de către Comisia Europeană, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă patru ani.Urmând formula one-stop-shop (punct unic de servicii), partenerii din cadrul proiectului oferă un set complex de servicii de transformare digitală și inovare pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru organizațiile din sectorul public din regiunea de nord-vest a României. Specializarea și serviciile principale ale T DIH folosesc noile tehnologii pentru a sprijini transformarea verde și digitală a întreprinderilor mici și mijlocii, în special din domeniile sănătate digitală și producție. Ne propunem astfel să accelerăm dezvoltarea economică, socială și competitivitatea companiilor.


Serviciile TDIH sunt grupate în patru categorii: organizare de evenimente, întâlniri pentru consolidarea ecosistemelor de transformare digitală și inovare, testare înainte de a investi în digitalizare, respectiv sprijin pentru inovare, cursuri de formare în domeniul digital și identificare surse de finanțare (rambursabile și nerambursabile) pentru investiții destinate transformării digitale. Totul se învârte în jurul digitalului, dar nu ca și scop în sine, ci ca și sprijin în dezvoltarea afacerilor și a serviciilor concrete oferite publicului larg. Așadar, aceste activități trec de granița conceptelor și a strategiilor, a cuvintelor cheie, ajungând în zona de implementare.


TDIH este coordonat de Transilvania IT Cluster, având ca parteneri de implementare Universitatea ”Babeș Bolyai”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj-Napoca, Hygia Consult SRL prin OLI Hygia și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca și parteneri asociați Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, Clusterul de Energie, Clusterul de Industrii Creative din Transilvania, Clusterul Noi Materiale, Acces IT Oradea și Municipiul Cluj-Napoca.


Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5 046 103.95 EUR, din care:

• 2 522 948.00 EUR este bugetul aprobat al proiectului care este acoperit de către Comisia Europeană, prin programul Europa Digitală și reprezintă 50% din bugetul total al acestuia;

• Diferența urmează să fie acoperită din Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF).


Vă invităm să stați conectați la activitățile noastre și să ne urmăriți activitatea pe social media și pe website-ul nostru (www.transilvaniadih.ro). Să călătorim împreună pe drumul digitalizării!

Comments


bottom of page