Cu entuziasm și mândrie, echipa Transilvania IT Cluster a sărbătorit weekendul trecut 10 ani de inovare, conexiuni și comunitate. La acest eveniment special, membrii și prietenii ecosistemului s-au adunat pentru a marca un deceniu de progres în tehnologie și pentru a privi cu încredere spre viitor.
Ne-am bucurat de prezența primarului Emil Boc, care i-a oferit managerului Bianca Muntean o plachetă de apreciere pentru susținerea economiei locale și contribuția la dezvoltarea unui ecosistem de inovare sustenabilă. Seara a continuat cu un moment deosebit, o prezentare artistică a istoriei și a parcursului organizației.
”Celebrăm zilele acestea 10 ani de excelență și inovare în cadrul Transilvania IT Cluster. În toamna anului 2013, am pornit la drum cu doar 20-30 de firme, având visul și ambiția de a atinge 100. Astăzi, ne apropiem de impresionanta cifră de 200 de membri. Cu siguranță, acest lucru vine cu provocări, dar și cu mari oportunități.”, a transmis Voicu Oprean, președintele Transilvania IT.
Transilvania IT Cluster a devenit un adevărat pilon în ecosistemul tehnologic local și a creat cadrul potrivit pentru proiecte și colaborări fructuoase între membrii săi. În acești 10 ani, echipa a sărbătorit succese notabile, de la lansarea de produse inovatoare până la promovarea educației tehnice și facilitarea accesului la tehnologie pentru toate generațiile.
”Au fost 10 ani în care am construit: relații, oportunități, o comunitate. O adevărată comunitate, în jurul echipei Transilvania IT, o echipă care și-a schimbat oamenii de-a lungul anilor, dar care și-a păstrat spiritul și este astăzi mai puternică și mai relevantă ca niciodată.
În asta credem și acum, după 10 ani, aici la Transilvania IT: în puterea comunității și în capacitatea oamenilor de a inova mereu, de a îmbunătăți puțin câte puțin, cu ideile și cu expertiza lor, lumea în care trăim.”, a spus Bianca Muntean, cluster manager Transilvania IT.
Transilvania IT Cluster reprezintă o comunitate dinamică și inovatoare, cu o istorie de 10 ani în care a contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului IT&C în regiune și în țară.
Inițial, în toamna anului 2013, a pornit la drum cu un număr modest de 20-30 de companii, având ambiția de a crea un ecosistem puternic și competitiv. Astăzi, sunt aproape 200 de membri în comunitatea diversificată care include atât companii mari din domeniul tehnologiei, cât și start-up-uri promițătoare, universități de renume, reprezentanți ai administrației locale și organizații non-guvernamentale.
Unul dintre obiectivele principale ale organizației este să catalizeze inovația și să promoveze spiritul antreprenorial în rândul membrilor. Acest lucru se face prin intermediul programelor de accelerare, a evenimentelor de networking, a sesiunilor de mentorat și a proiectelor colaborative care sprijină dezvoltarea și aducerea pe piață a soluțiilor tehnologice inovatoare.
Transilvania IT Cluster nu este doar o comunitate, ci un hub de excelență în tehnologie și inovare. Organizația coordonează The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), o inițiativă de colaborare regională care implică 8 cluster-uri, cele 3 mari universități din regiune, un institut național de cercetare și dezvoltare, o organizație de suport pentru afaceri și Primăria Cluj-Napoca. TEDIHT acționează strategic pentru a cataliza potențialul de inovație și capacitățile regionale și oferă competențe, know-how, programe de inovare și sprijin pentru start-up-uri și întreprinderi mici și mijlocii.
Comments