top of page

Brașovul găzduiește primul hub de dezvoltare digitală din Regiunea Centru

Primul Hub de Dezvoltare Digitală din Regiunea Centru a fost lansat la Brașov marți, 4 aprilie, cu o serie de evenimente, organizate la centrul Lux Divina.


Centrul de Inovare Digitală „Futures of Innovation Technology” (FIT EDIH) are ca obiectiv oferirea accesului la servicii, tehnologii și facilități de testare pentru organizațiile din regiune, în vederea dezvoltării și adoptării soluțiilor digitale.


Prin intermediul acestui hub de dezvoltare digitală, organizațiile vor putea avea acces la tehnologiile viitorului și la soluțiile digitale care să le ajute să se dezvolte în mod sustenabil și eficient.


Conferința de lansare a demarat cu un panel high level și a continuat cu workshop-uri dedicate temelor Smart Cities/ Mobility/ e-Guvernare și Industrie 4.0, dar și sesiuni de lucru cu centrele de inovare digitală din întreaga țară. În paralel cu evenimentele de lansare a FIT EDIH se desfășoară INTEK, târgul internațional care prezintă cele mai recente inovații și descoperiri din lumea producției inteligente.


Transilvania Digital Innovation Hub a fost reprezentat în cadrul panelului EDIH Service Showcase de Mihai Pop, Manager Operațiuni al Transilvania IT Cluster, cu o prezentare pe tema Innovation Ecosystem. Alături de ceilalți reprezentanți ai centrelor de inovare digitală din țară, Mihai Pop a oferit informații despre serviciile oferite de TDIH pe partea de Test before Invest și despre modul în care pot contribui la dezvoltarea și evoluția IMM-urilor.


Transilvania Digital Innovation Hub aduce împreună furnizorii de servicii și beneficiarii acestora, fiind un parteneriat între Transilvania IT Cluster, companii private, alte clustere din Cluj-Napoca, universități, institute de cercetare și administrația publică. În acest ecosistem, IMM-urile pot găsi consultanță și soluții inovative pentru dezvoltarea lor, suport pentru identificarea unor oportunități de finanțare, acces la traininguri și workshopuri, totul pentru a-și duce afacerea la nivelul următor.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page