top of page

Comunitate și conexiuni la Networking and Social Night, ediția lunii mai

Comunitate, conexiuni, tineri talentați și oportunități pentru ca ei să se poată dezvolta și să își pună în aplicare ideile - despre asta a fost vorba și la ediția lunii mai a evenimentului Networking & Social Night, organizat de Transilvania IT Cluster în parteneriat cu ABC Incubator.


Am avut șase prezentări, între care două aparținând unor echipe din programul Innovation Labs: Medusza și BrainFill. Despre ei am tot vorbit în ultimele două luni, de când au intrat în Hackathon, au trecut de BoostDay și de semifinale.


BrainFill este una dintre cele 16 echipe selectate la nivel național pentru finala care va avea loc în 28 mai. Până atunci, ei și-au prezentat la networking ideea dezvoltată și cu ajutorul Innovation Labs, platforma educațională care oferă cursuri predate de cei mai buni profesori din întreaga lume, sprijiniți de inteligența artificială pentru o experiență de învățare optimizată. 

Echipa proiectului Medusza și-a prezentat, de asemenea, în cadrul serii de networking, platforma bazată pe inteligență artificială pentru testare automată.Darius a prezentat GetFrankly, un startup rezident în ABC Incubator, care își propune să ajute companiile să găsească cei mai potriviți angajați. Iar Jens Sonnenborg, un alt rezident din clădire, ne-a vorbit despre securitate cibernetică și Google Cloud.Un moment care a captivat publicul i-a avut ca protagoniști pe elevii Liceului de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, membri în echipa de robotică PrimeTech, finaliști și ei în etapa națională a competiției de robotică FIRST Tech Challenge. Liceul de Informatică este membru al clusterului și ne dorim să găsească în comunitate susținerea necesară pentru ca acești elevi străluciți să ajungă cât mai departe și să reprezinte Clujul la nivel internațional - o dorință exprimată și de domnul director al instituției de învățământ, Silviu Rad.


În final, Călin Șipoș, de la Cluj Startups, ne-a vorbit despre evenimentele organizate de ei, în special Techsylvania, unde Transilvania IT Cluster este partener.A fost, în concluzie, încă o seară cu idei și inspirație, iar comunitatea noastră continuă să ne impresioneze și să ne facă mândri. Așteptăm cu interes ediția următoare, care va avea loc în 27 iunie și va fi organizată sub umbrela Techsylvania.


Până data viitoare, puneți-vă ideile la incubare!


Comments


bottom of page