top of page

Meet the #dreamteamTransilvaniaIT: Ioana Corujan

Orice organizație are nevoie de o colegă care aduce culoare, iar la noi aceasta este Ioana Corujan.

Dacă luăm strict titulatura postului, de Expert tehnic, nu ne imaginăm o persoană atât de veselă, care iubește muzica și plantele, este creativă și poartă mereu outfituri și accesorii colorate - dar chiar așa este Ioana, o adevărată artistă, dar și profesionistă.Ioana a a fost cooptată în echipă datorită experienței în coordonarea și implementarea de proiecte cu finanțare europeană și a prins evoluția fulminantă a organizației din ultimii ani.


Sunt în echipa Transilvania IT din 2019. Dacă stau să calculez anii, nu par mulți. Dacă privesc unde este organizația acum și mă gândesc la momentele mele de început, împreună cu cei 4 colegi, în biroul de pe Cantemir, îmi pare că a trecut o viață.


Organizația a evoluat într-un mod accelerat în acești ani, devenind un reper al ecosistemului local, național și internațional de inovare. Totul se datorează unei viziuni ambițioase, care prioritizează interesele sectorului IT și, totodată, transformarea digitală și inovația la nivel regional. Și, bineînțeles, unei echipe pasionate și implicate, din care mă bucur că sunt și eu parte.


A avut un parcurs frumos, formându-și experiența din domeniu datorită diferitelor proiecte în care a fost implicată.

Având o formare economică, am lucrat mulți ani în acel domeniu, la începutul carierei. În paralel am înfiintat un ONG împreună cu patru prietene și am început să dezvoltăm, voluntar, proiecte destinate tinerilor. Treptat, aceasta a devenit o ocupație, conducând la colaborări cu entități din mediul privat și public, în proiecte din domeniul formării, ocupării și consilierii vocaționale.   


La Transilvania IT este Expert tehnic și se ocupă de serviciile de internaționalizare – facilitarea parteneriatelor internationale, dar și alte acțiuni și servicii care oferă suport companiilor membre în cluster în dezvoltarea pe plan internațional.

Activitatea mea este axată în principal pe serviciile de internaționalizare – facilitarea parteneriatelor internaționale, organizarea de evenimente de matchmaking și misiuni economice în cadrul organizației, dar și alte acțiuni și servicii care oferă suport companiilor în dezvoltarea pe plan internațional. Organizarea programelor de formare profesională de care sunt responsabilă îmi oferă întotdeauna satisfacția de a contribui la dezvoltarea profesională a angajaților din cadrul companiilor membre.

Am început să mă specializez și pe serviciile suport pentru acces la finanțări, fiind o nevoie des exprimată de către companiile noastre. Sumarizând, mă bucur să spun că activitatea mea acoperă unele dintre ariile cele mai de interes pentru membrii clusterului.


Îi place tare mult această organizație și colegii alături de care se înconjoară, iar noi îi mulțumim pentru dedicare, muncă, bun simț și colegialitate.

Pentru mine, Transilvania IT înseamnă efervescență și dinamism, un mediu care te motivează și îți oferă mereu ocazia de a dezvolta inițiative relevante pentru comunitate. Și, desigur, în spatele Transilvania IT sunt oamenii – colegii mei dragi și dedicați pe care îi respect și îi admir, împreună cu care putem să construim lucruri frumoase.

 

Timpul liber și-l petrece cu prietenii și familia, meșterind sau amenajând. Deci tot ceva creativ.   

Călătoriile sunt întotdeauna o ocazie de a-mi încărca bateriile și de a-mi bucura sufletul, de a cunoaște locuri și culturi noi. Încerc să îmbin relaxarea în natură cu explorarea urbană, fiind pasionată de arhitectură și arte plastice.

Îmi place să citesc, îmi place teatrul, dansul contemporan. Muzica îmi este nelipsită, fie că sunt acasă, la birou sau pe stradă.

 

Cu și despre viață cu #dreamteamTransilvaniaIT


Recomandă-ne o carte.

Pot să recomand un scriitor care îmi place foarte mult: Salman Rushdie. La fel ca și operele lui Gaudi, multe din cărțile lui te transpun într-o lume de poveste și fantezie.

 

Care este filmul tău preferat?

Așa, spontan, aș spune “Youth”, Paolo Sorrentino. Dar apoi se înghesuie rapid pe lista și “Roma”, “Winter sleep” sau recentul “Perfect days”, așa că le menționez și pe ele.

 

Cafea sau ceai?

Cafea

 

Care este mâncarea ta preferată?

Îmi plac și experientele culinare, astfel că am avut ocazia să savurez multe bunătățuri în locurile pe unde am călătorit (cele care includ o combinație de gusturi – dulce, sărat, acrișor – sunt perfecte). Mi-e greu să aleg o favorită, însă, plăcintele sunt cele pe care nu le-aș refuza niciodată, mai ales dacă sunt făcute de mama. 😊

 

Care este locul tău preferat dintre toate destinațiile în care ai călătorit?

Saint Paul de Vence, Franța

 

Dacă ai avea pe birou un buton magic care să-ți aducă tot ce vrei, ce ai cere?

Pentru că sunt o fană a dulciurilor - O prăjitură 😊

 

Dacă ai avea o superputere pentru o zi ce ai alege să faci cu ea?

Aud atât de des “Nu am timp” încât mi-aș dori să am puterea de a opri timpul. Mi-ar plăcea ca, măcar pentru o zi, lumea/oamenii să nu mai fugă după timp, ci să se bucure de el. De el și de ei, de cei din jur și de lucrurile care pot să le aducă împlinire.

Comments


bottom of page