top of page

Meet the #dreamteamTransilvaniaIT: Ion Fîntînă

Ion este juniorul drag, iubit și prețuit de toți colegii. Cu un potențial imens și cu atât de multe calități încât ne-ar fi imposibil să nu ne scape ceva când vorbim despre el. Conduita exemplară, bunul simț și educația aleasă, sensibilitatea, bunătatea și hărnicia îl fac să fie îndrăgit de toată lumea. Și dacă nu v-am convins, să știți că adevărata lui magie stă în pasiunile sale - poezia și implicarea activă în zona inițiativelor studențești. Ion ne face în fiecare zi să visăm, ne dă energie și bună dispoziție, cât încape.De doi ani este parte din organizație, acesta fiind primul lui job. A visat să lucreze la Transilvania IT și este exemplul concret că dacă îți dorești ceva suficient de mult, visul se îndeplinește. 


Lucrez în organizație de aproape 2 ani (în august se împlinesc). Înainte de Transilvania IT am fost pur și simplu student, jobul actual fiind primul pentru mine. A lucra la Transilvania IT a fost un vis încă din primul an de facultate - și acesta nu e doar un clișeu, prin care mulți vor să-și justifice eforturile. Eu chiar mi-am dorit:) În primul an de facultate, Bianca ne-a ținut un workshop în cadrul unui program de susținere a inserției studenților pe piața muncii. De atunci am zis că îmi doresc să lucrez la cluster. În anul 3, mi-am promis că de îndată ce termin de scris lucrarea de licență, voi trimite CV-ul meu Biancai. Paradoxal, dar fix când am pus ultimul punct în lucrarea de licență, am găsit anunțul că Transilvania IT angajează - și atunci am înțeles că ăsta e un semn.


Și nu orice semn. Ci acela la care visa. La Transilvania IT activitatea de bază este relația cu firmele membre în cluster și în același timp implicarea ca expert tehnic în câteva proiecte importante. 


În organizație, în principal mă ocup pe partea de relația cu firmele membre - adică partea de  membership. În atribuțiile mele intră definirea strategiei de membership și monitorizarea implementării acesteia, managementul tuturor relațiilor cu firmele membre și actualizarea informațiilor despre companii. Totodată am fost și sunt implicat activ și în alte proiecte: project manager pe Studiul privind factorii care influențează succesul sau eșecul start-up-urilor în România, expert în Gender Equality - am creat Gender Equality Plan pentru organizație (și pentru primărie) și expert tehnic în cadrul proiectului GILL. Sunt și Key Account Manager în cadrul proiectului TEDIHT, ocupându-mă de managementul relației cu o parte din beneficiarii proiectului.  Sunt coordonator al studenților care vin în practică la noi, încercând să le ofer o experiență utilă  și plăcută la locul de muncă, iar  la evenimentele importante ale Transilvania IT, coordonez echipele de voluntari.


Pe lângă toate acestea, în afara jobului, face lucruri pentru el și pentru sufletului lui, sau, cum ar spune el: iubesc, creez, trăiesc. Este un artist și un visător, deși ascunde la prima vedere destul de bine asta. 


În afara jobului în primul rând sunt student la master la Facultatea de Studii Europene. Îmi scriu lucrarea de disertație și încerc să-mi petrec frumos ultimele luni alături de colegii mei de facultate.

Dintre hobby-urile pe care le am menționez în primul rând - poezia. Atât citirea de poezii, cât și scrierea. Momentan lucrez la un volum de poezii intitulat „La 42 m depărtare față de tine” - e un volum dedicat celor 3 piloni ai poeziei mele - dragostea, cuvintele și viața. În același context, dețin un cont de Instagram - criniadele - unde postez periodic poeziile mele.

Legat de artă trebuie să menționez că frecventez acum un curs de actorie, încercând să-mi dezvolt abilitățile de vorbire în public și control al emoțiilor. Tot aici, trebuie să spun că alături de câțiva colegi încercăm să fondăm și o trupă de teatru de improvizație.


Și dacă deja vi se pare că face extrem de multe lucruri, ei bine, mai sunt. Este și președinte al Grupului de Inițiativă Basarabeană - comunitatea de basarabeni de la Cluj unde, alături de alți colegi din asociație, promovează valorile Basarabiei aici, în inima Transilvaniei.  

Pentru că da, Ion este din Republica Moldova și are o implicare foarte activă pentru a ajuta studenții veniți de peste Prut.  


Îmi doresc să le fac studenția tinerilor basarabeni mai frumoasă, mai aproape de „acasă” prin proiecte precum Zilele Basarabiei, Clubul Literar Basarabean și Festivalul Basarabia la Cluj. 


 

Cu și despre viață cu #dreamteamTransilvaniaIT

Recomandă-ne o carte.

”La Răsărit de Eden” de John Steinbeck. O recomand pentru că mi-a plăcut cum autorul a transpus ideile inițiale, de la crearea lumii (în cazul dat, povestea lui Cain și Abel) în contextul situației contemporane lui, chiar și prin prisma a două generații diferite.

Care este filmul tău preferat?

Filmul meu preferat e constituit din două părți - „A dog's life”. Acesta ajută spectatorii să-și răspundă la întrebarea demult valabilă - Care este sensul vieții?

Cafea sau ceai?

Ceai. Cafeaua doar 3 în 1 și foarte rar.

Care este mâncarea ta preferată?

Zeama de casă (ciorbă) :) Ador, mai ales când o face mama sau bunica:)

Care este locul tău preferat dintre toate destinațiile în care ai călătorit?

Dunărea. Am vizitat-o prima dată când am fost în deplasare la Budapesta. The best place in the world. Și dacă e să fim poetici, luând în considerare că acum mă duc acolo destul de rar, și că practic, a devenit o simplă călătorie în sine - acasă.

Dacă ai avea pe birou un buton magic care să-ți aducă tot ce vrei, ce ai cere?

Sănătate, în rest, ne ocupăm noi să le obținem.

Dacă ai avea o superputere pentru o zi ce ai alege sa faci cu ea?

Cred că aș alege capacitatea de a simți ceea ce simt alții - pentru a-i înțelege mai bine.


Comments


bottom of page