top of page

SERIE DE EVENIMENTE DEDICATE COMUNITĂȚII LOCALE - UIA SPIRE BAIA MARE

În cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE finanțat prin programul UIA (Urban Innovative Actions) al Comisiei Europene, a avut loc în săptămâna 25-29 octombrie o nouă serie de evenimente importante .



Săptămâna a debutat cu activitatea Co-design Workshop Stage 3. Tematica atelierului a fost design-ul eco al micro-intervențiilor în siturile SPIRE. S-au susținut exerciții de analiză senzitivă a terenurilor pilot (realizându-se hărțile mentale), exercițiu urmat de crearea designului SPIRE Totem (un element reper simbolic) și al designului de mobilier urban, împreună cu amenajarea unor modele de spații publice replicabile.


Miercuri, 27 octombrie a avut loc evenimentul lansării celor trei componente iconice din cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE, coordonat de Primăria Municipiului Baia Mare: HUB-ul SPIRE, Makerspace-ul SPIRE și iLEU. La eveniment au participat reprezentanți ai municipalității, doamna Amaya Celaya Alvarez, expert UIA, precum și reprezentanți ai partenerilor acestui proiect: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy.


Săptămâna s-a încheiat cu SPIRE STARTUPS DEMO DAY, eveniment on-line la care au participat participanții din programul de mentorat desfășurat în cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE. Aceștia au prezentat ideile de afaceri, care urmează să fie implementate în comunitatea din Baia Mare și care vor fi motorul sustenabilității acestui proiect. Ideile pot fi descoperite și votate la adresa: http://spire.city/index.php/voting/





Le mulțumim tuturor celor implicați pentru participarea la aceste activități! De îndată de contextul pandemic va permite, sperăm ca un număr cât mai mare de băimăreni să utilizeze spațiile de co-creare și să participe la activitățile acestui proiect!



bottom of page