top of page

TERENURILE POLUATE DIN BAIA MARE, TRANSFORMATE CU AJUTORUL COMUNITĂȚII - UIA SPIRE BAIA MARE

PRIMUL ATELIER DIGITAL: Transformarea Ecologică Naturală a terenurilor poluate cu metale grele din comunitatea ta.


Băimărenii sunt invitaţi să participe la primul atelier digital menit să ajute la transformarea ecologică naturală a celor cinci terenuri care vor fi incluse într-un proces de decontaminare experimentală în cadrul proiectului SPIRE BAIA MARE: Colonia Topitorilor, Ferneziu, Romplumb, Craica si URBIS.



Scopul atelierului este acela de a consulta comunitatea pentru a descoperi ce îsi doresc locuitorii din Baia Mare. În functie de ideile cetătenilor se doreste identificarea celor mai bune solutii pentru aceste spatii. Orice părere contează!


Atelierul va avea loc joi, 19 noiembrie 2020, începând cu ora 10.00 într-un format exclusiv online prin intermediul platformei ZOOM, iar înregistrarea se face accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtcO-sqTIvHtFPgy6FgQjls01_KRBIsgVH



Ce vor afla participantii si de ce este importantă participarea lor?

· Vor afla informații despre proiect,

· Vor discuta cum îi afectează aceste terenuri poluate,

· Vor identifica propuneri de amenajare a acestor terenuri astfel încât să devină spații comunitare.


Acesta este primul atelier digital dintr-o serie de activităti în cadrul proiectului SPIRE Baia Mare. Poluarea solului cu metale grele în Baia Mare este o problemă importantă, proiectul experimentând solutii ecologice de regenerare de mediu, economică si socială.


Participanti la atelier:

Speakers: Sabina LEOPA & Codrut PAPINA (Urbasofia)

Participanti la discutii: Dorin Miclăus (Primăria Baia Mare)



Detalii despre proiect:



bottom of page