top of page
louis-reed-wSTCaQpiLtc-unsplash.jpg

DIH² crede in puterea pe care o are robotica, mai exact aceea de a transforma mobilitatea productiei in intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si de a impulsiona cresterea economica in toata Uniunea Europeana. Rolul proiectului este de a facilita conexiunile care vor permite productia dinamica in fabricile unde viteza si versatilitatea sunt esentiale pentru a satisface cererea clientilor.

Acest proiect a primit finantare prin programul de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene in baza acordului de finantare nr. 824964.

DIH²

Cu viziunea de a construi o retea pan-europeana durabila care sa faciliteze si sa accelereze schimbul de cunostinte si tehnologie intre companiile de robotica, proiectul are ca obiectiv cresterea retelei de European Digital Innovation Hubs de la 26 la 170 pana in 2022. DIH-urile vor facilita adoptarea ultimelor tehnologii robotizate in Uniunea Europeana in domeniul productiei agile.

Proiectul urmareste:

  • sporirea eficientei costurilor pentru solutiile avansate de robotica

  • stimularea cresterii pietei roboticii

  • generarea de inovatie care sa maximizeze productivitatea si sa optimizeze agilitatea in peste 300.000 de intreprinderi mici si mijlocii din intreaga Uniune Europeana.


Scopul final al DIH² este crearea unei retele durabile de DIH-uri robotice, dotata cu instrumente si proceduri care sa faciliteze comercializarea si extinderea productiei agile de catre IMM-uri si intreprinderi mijlocii.
 
Finantarea fara capitaluri proprii (pana la 248.000 € / propunere) va fi disponibila prin doua apeluri pentru IMM-uri producatoare cu pana la 500 de angajati si maximum 100 milioane EUR in cifre de afaceri si integratori de sistem si furnizori de tehnologie specializati in transfer de tehnologie sau integrare pentru utilizatorii finali .
Transilvania IT Cluster gestioneaza proiectul in Romania, iar primul apel s-a inchis cu 6 consortii din Romania care si-au aplicat propunerile. Toti solicitantii au primit sprijin din partea organizatiei noastre in procesul de confectionare si scriere.

bottom of page