top of page

Servicii pentru membri

In contextul implementarii proiectului BISNet Transilvania, care are ca scop crearea unei retele de sprijin pentru afaceri si inovare in regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru, va putem oferi asistenta necesara pentru crearea profilului companiei pentru promovarea acestuia in cadrul Enterprise European Network si internationalizarea produselor / serviciilor dvs.

 

 Transilvania IT Cluster sprijina, de asemenea, companiile membre prin furnizarea de servicii specifice: solicitari si oferte de tehnologie, transfer tehnologic, participarea la evenimente de matchmaking si intermediere, servicii de sprijin pentru participarea IMM-urilor la programele de cercetare si inovare ale Comisiei Europene.

Eforturile noastre urmeaza calea crearii de sinergii intre actorii locali, nationali, europeni si internationali interesati de cercetare, dezvoltare si inovare in sectorul tehnologic.

Untitled design - 2021-05-05T104147.349.

Servicii pentru membri

Vrem ca fiecare membru Transilvania IT să cunoască îndeaproape serviciile pe care le poate oferi clusterul nostru.

 

Servicii pentru membri

 

Instruire și know-how

Unul dintre pilonii principali pe care se bazează activitatea clusterului este preocuparea permanentă privind îmbunătățirea competențelor angajaților companiilor noastre membre.

Încă de la început, am început să organizăm cursuri de formare profesională și de soft skills

Odată cu TDI 2.0, proiect, care se va încheia în mai 2021, suntem pregătiți să îmbunătățim în continuare competențele angajaților, pregătindu-i pentru viitoarele locuri de muncă, îmbunătățindu-le performanța la locul de muncă și sporind productivitatea.

Parteneriate și internaționalizare

Ne concentrăm în permanență atenția asupra oportunităților și evenimentelor menite să stimuleze ecosistemul regional, să susținem startup-urile și să găsim noi parteneri pentru a dezvolta proiecte. Mai mult, vom continua să reprezentăm interesele ecosistemului la nivel regional, național și european în viitor. Ne propunem să oferim sprijin și expertiză în a ajuta membrii Clusterului să se extindă pe noi piețe prin găsirea de noi parteneri internaționali.

Cum vă putem ajuta?

  • Promovarea internațională a serviciilor și produselor pentru clienți, pentru identificarea partenerilor de afaceri, furnizorilor, distribuitorilor sau subcontractanților la nivel internațional

  • Acces la cea mai mare platformă de gestionare a cererii și ofertei pentru cooperare internațională în afaceri, tehnologie și cercetare și dezvoltare

  • Organizarea de misiuni economice și evenimente internaționale de brokeraj

  • Facilitarea participării la evenimente de brokeraj, misiuni economice și târguri internaționale de echipamente și tehnologii moderne și inovatoare

 

Sprijin pentru a găsi investiții

 

Serviciul „Oportunități de finanțare” ajută companiile membre să identifice, să difuzeze și să atragă resurse financiare pentru a asigura nevoi clare, precum: dezvoltarea propriului produs / serviciu, achiziționarea de echipamente și dezvoltarea competențelor angajaților.

Dacă aveți nevoie de asistență în accesarea oportunităților de finanțare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la loredana.miclaus@transilvaniait.ro.

În viitor, vom continua să identificăm cele mai bune oportunități care să asigure creșterea ecosistemului.

 

Comunicare pentru membrii clusterului (vizibilitate și informații)

 

Considerăm că este foarte important ca membrii noștri să primească informații structurate, clare și relevante. Prin urmare, considerăm că buletinul informativ lunar va fi unul dintre cele mai importante instrumente utilizate pentru informații în viitor. L-am structurat în categorii astfel încât să fie ușor de citit și cuprinzător. În același timp, îi invităm pe membrii noștri să ne trimită informații pe care doresc să le împărtășească comunității Transilvania IT,  la adresa ana.toth@transilvaniait.ro. De asemenea, unul dintre obiectivele noastre este de a ajuta la expunerea realizărilor membrilor noștri, așa că vă invităm să ne trimiteți informații pe care doriți să le publicați pe rețelele noastre de socializare la laura.goarna@transilvaniait.ro De asemenea, putem facilita accesul pentru publicare în diferite publicații regionale sau naționale.

 

Servicii personalizate

 

Suntem deschiși să colaborăm cu companiile noastre membre, prin urmare îi sprijinim cu evenimente, comunicări sau articole. Deoarece suntem o comunitate, vrem să sprijinim membrii pentru a-i ajuta să își dezvolte capacitatea de inovare și nu numai.

 

Reprezentare la nivel strategic și decizional

Munca noastră este axată pe ecosistemul local, dar suntem implicați în grupuri de lucru naționale și internaționale. Participăm la evenimente cu un impact puternic, în care suntem vocea membrilor noștri. Am contribuit la strategia de digitalizare a Cluj-Napoca, împreună cu companiile noastre membre, iar orașul nostru se numără printre cele șase orașe cele mai inovatoare din Europa.

 

Oportunități de networking

 

Organizăm și facilităm accesul la diferite evenimente de matchmaking la nivel internațional. Know-how-ul și experiența Transilvania IT ne ajută să creăm conexiuni la nivel local, regional, național și internațional.

Servicii de inovare

 

1. Inovație strategică a ecosistemului și la nivel de cluster

Obiectivul principal este realizarea strategiei DIH și asumarea la nivel regional și european a KPI-urilor pe care le are TDIH. Ne propunem să organizăm peste cinci ani de experimente de inovare care să asigure transferul de cunoștințe și tehnologie din industria IT&C către alte industrii beneficiare și administrația publică.

2. Inovarea portofoliului de servicii și produse oferite de cluster

Putem crea colaborări, parteneriate și putem oferi transferul de know-how. Suntem deschiși la discuții și ne putem adapta serviciile în funcție de cerințele membrilor noștri

3. Cursuri inovatoare și formare profesională

Crearea conținutului și formatului cursului + organizarea cursurilor pentru membrii clusterului, dar și pentru alte IMM-uri din diferite industrii și administrație publică pe teme precum: transformare digitală, inovație digitală, strategii de digitalizare.

4. Inovarea portofoliului de companii din cluster pe baza strategiilor de transformare digitală

Ne propunem să oferim servicii inovatoare care să sprijine companiile să își dezvolte portofoliul de produse și servicii.

bottom of page