top of page

2 zile intense de Career Camp – Digital Career la Oradea

În plină eră digitală, educația și tehnologia s-au întâlnit pentru a schimba viitorul. Timp de 2 zile, la Oradea, am dat startul unui eveniment inovator care pune în centrul său tinerii entuziaști și profesorii dornici de a se adapta la noile provocări ale lumii digitale - Career Camp - Digital Career.


Ziua 1: Inspirare și Descoperire


Prima zi de Career Camp a început în forță, cu peste 60 de tineri pasionați și plini de entuziasm. Le-am pregătit activități variate – ateliere dedicate sub semnul ”zodiei digitale”, de la identitate digitală la antreprenoriat în online sau carieră în domeniul digital. A fost o zi plină și intensă pentru toți participanții.

  • Future Jobs: organizat și susținut de Ascendis

  • Identitate Digitală: organizat și susținut de Transilvania IT Cluster

  • Smart Goals: organizat și susținut de Celestica

  • Digital Career Profile: organizat și susținut de Careers Center

  • Digital Entrepreneurship: organizat și susținut de Maket IT in Oradea

  • Robotica și Metaverse: organizat și susținut de CG&GC HiTech Solutions


Ziua 2: Ateliere educative pentru elevi și profesori


A doua zi a adus profesorii în centru atenției, oferindu-le șansa de a experimenta o clasă digitală și de a afla despre utilizarea Chat-GPT în procesul de învățare. Atelierele pentru elevi au fost pline din nou, iar profesorii au învățat cum să integreze tehnologia în procesul de învățare, pregătindu-i pe tineri pentru viitorul digital.

  • Utilizarea noilor tehnologii în tehnicile de predare - organizat și susținut de Ambasadorii Seed Educație Digitală pentru România - Samsung

  • Chat GPT - Prieten sau dușman? - organizat și susținut de Transilvania IT Cluster


Panelul de discuții - Importanța abilităților non formale în era digitală

Evenimentul nu ar fi fost complet fără contribuția invitaților speciali, care au împărtășit sfaturi prețioase din experiențele personale. Experiența lor a adus o perspectivă valoroasă asupra necesităților și a competențelor esențiale pentru tineri.


Alin Ștefănuț – Casa Corpului Didactic Bihor

Adrian Hatos - Senatul României

Dorin Coita – Conf. Univ – FSE – Universitatea Oradea

Alina Silaghi - Manager General Agenţia pentru Dezvoltare Locală Oradea


Baran Roman - Director General Astor Muller

Iulia Mitaru - Accounting manager Celestica

Ioana Scânteie – Ascendi


Crearea unei Comunități de Succes


Ne-am dorit un un context să creăm un mediu potrivit și propice pentru educație. Dar în același timp am dezvoltat și o comunitate prietenoasă, relații profesionale și noi conexiuni. Acest eveniment a reprezentat un pas important în efortul de a inspira tinerii și de a dezvolta abilitățile profesorilor pentru a face față provocărilor digitale.


Misiunea noastră nu se oprește aici. Continuăm să inspirăm tinerii și să dezvoltăm abilitățile profesorilor în era digitală. Cariera și educația în domeniul digital sunt acum mai accesibile decât oricând, iar noi suntem aici pentru a ghida tinerii pe acest drum fascinant.


Cariera digitală nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate. Cu o comunitate puternică și o abordare orientată spre viitor, putem transforma tinerii și profesorii în cetățeni digitali de succes.


Recunoscători că ne-au oferit sprijinul și au fost alături de noi, partenerilor și sponsorilor: Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea, AstorMueller, Alumni Universitatea din Oradea, Asociația Ascendis, Celestica, Careers Center, Make IT in Oradea, CG&GC HiTech Solutions și Seed Samsung, FANMEDIA.
Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page