top of page

Programul de mentorat SPIRE START-UPS

Tinerii din județul Maramureș sunt invitați să participe la programul de mentorat SPIRE START-UPS desfășurat în cadrul proiectului UIA SPIRE BAIA MARE.

Acesta este un program de mentorat gratuit destinat persoanelor și echipelor care au idei de afaceri inovatoare și revoluționare menite să ajute la transformarea biomasei rezultate după decontaminarea celor cinci terenuri poluate cu metale grele din proiectul SPIRE BAIA MARE în produse noi, utilizabile și cu valoare pentru societate.

Programul are două etape: în primul rând vor fi selectate 10 idei de afaceri inovatoare, care vor fi supuse votului publicului din Baia Mare. Primele șase idei vor intra în prima etapă a programului și vor fi susținute cinci luni de specialiști, care îi vor ajuta pe tinerii antreprenori să își dezvolte ideea de afacere. După cele cinci luni va avea loc un DEMO DAY, unde ideile vor fi prezentate și evaluate, iar cele mai bune trei afaceri vor intra în etapa a doua a programului de mentorat. Cele trei echipe vor putea continua să lucreze la ideea lor de afacere în SPIRE HUB (Casa Schreiber din Baia Mare) și vor fi susținute de mentori pentru implementare.


Premiile prorgamului sunt:

– Punct de lucru gratuit în HUBUL SPIRE – Casa Schreiber pentru o perioadă de 2 ani începând din septembrie 2021.

– Biomasă solidă gratuită pentru prototipare/testare – cantitatea necesară se va discuta în timpul derulării programului

– Folosirea echipamentelor de prototipare din cadrul hubului în cei 2 ani

– Acces gratuit la sesiuni tematice – specialiști naționali și internaționali

– Consultanță de accesare investiții

– Aderare gratuită la Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy

– Facilitarea intrării pe piață cu produsele/serviciile dezvoltare în cadrul programului

– Promovarea câștigătorilor pe diferite canale (pagina oficială SPIRE, pagina partenerilor, ziare, etc.)


CRITERII DE ELIGIBILITATE

– persoane sub 35 de ani (aplicantul), cu reședința/domiciliu în județul Maramureș

– Activitatea propusă trebuie implementată în Baia Mare.

– Propunerea trebuie să se coordoneze cu proiectul SPIRE și obiectivele specifice. Astfel, propunerile trebuie focalizate pe conceptul de lanț valoric al biomasei (biomasă rezultată în urma fitoremedierii terenurilor).


Domeniile eligibile de aplicare aferente conceptului de lanț valoric al biomasei sunt:

  • Materiale noi rezultate din prelucrarea biomasă,

  • Produse inovative/ecologice rezultate din biomasă,

  • Soluții pentru regenerare urbană utilizând biomasă (spre exemplu: utilizarea biomasei pentru ca materiale de construcții pentru reabilitarea termică a clădirilor, etc…),

  • Digitalizarea procesului de valorificare a biomasei.

Află mai multe detalii despre proiect și despre program pe http://spire.city/index.php/mentoring/


Aplicația va fi deschisă între 8 martie – 23 martie 2021.


Detalii despre proiect:


Municipiul Baia Mare intră în rândul orașelor europene inovative odată cu lansarea proiectului UIA SPIRE BAIA MARE. Este printre primele orașe europene care are curajul să demareze proceduri de decontaminare pentru solurile poluate cu metale grele folosind soluții bazate pe natură. În trecut au existat probleme reale legate de poluarea solului în diferite zone ale municipiului, iar proiectul își dorește să rezolve aceste probleme și să îi implice activ pe cetățeni în implementarea soluțiilor identificate, dar și în dezvoltarea orașului. Parteneriatul național este coordonat de Municipiul Baia Mare și este format din următorii parteneri naționali: Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Clusterul Green Energy.

bottom of page