Peste 500 de specialiști și iubitori ai domeniului tech din România și din străinătate sunt așteptați să participe la Cluj, în perioada 12-14 iunie, la cea de-a 14-a ediție a Romanian Testing Conference (RTC). Cel mai important eveniment de profil va reuni specialiști din 10 țări din domeniul tehnologiei informației, precum și experți din alte sectoare care vor împărtăși din experiența lor, relevantă pentru multiple arii profesionale.
Tema acestei ediții este Beyond the Surface. Unleashing the hidden potential in testing, în traducere: Dincolo de suprafață. Evidențierea potențialului ascuns în testare.
„Ediția de anul acesta provoacă participanții să contribuie cu o perspectivă aprofundată a peisajului tehnic. Alături de invitați, ne propunem să oferim perspective profunde, să chestionăm percepții și să evaluăm critic soluții. Într-un mediu dinamic precum IT, doar împreună putem co-crea un viitor în care înțelegerea este aprofundată, soluțiile sunt strategice și pe termen lung, iar susținerea și încurajarea celor din jur este esențială pentru a crea relații puternice”, declară Dana Aonofriesei, coordonatoarea ediției Romanian Testing Conference din acest an.
Conferința va găzdui cea mai mare Testopsy - cea mai mare sesiune interactivă din istoria evenimentului, un workshop la care sunt invitați toți participanții primei zile, o autopsie de testing, în care experții Huib Schoots și Paul Holland vor descoperi, împreună cu participanții, tot ce se ascunde în spatele sesiunilor de testare. Testopsia e o abordare inovatoare, e asemănătoare cu o autopsie, dar nu este vorba despre o examinare detaliată a unor aplicații și site-uri disecate live. Această secțiune a conferinței îi va ghida pe testeri și va scoate la lumină modul în care câteva minute de examinare intensă pot duce la revelații semnificative în ceea ce privește calitatea muncii lor.
Pentru prima dată la conferință e invitat Vitalie Cojocari, jurnalist experimentat cu o experiență vastă în televiziune, radio și mass-media online. Vitalie va explora spațiul de intersecție dintre jurnalism și testare - investigație, raportare, chestionare, împachetate și prezentate ca tehnici de comunicare.
O altă sesiune extrem de așteptată e cea susținută de Rachel Kibler - tester și muzician care va aborda teme ce țin de epidemia globală a secolului XXI: stresul. “Apar uneori momente în care experiențele digitale evocă fără să vrea durere, cum ar fi o funcție social media care arată amintiri dureroase sau o reclamă care întrerupe o căutare urgentă de ajutor. Cazurile de stres cuprind scenarii din lumea reală. Ele sunt intersecția dintre experiența utilizatorului și complexitatea umană. Când construim software pentru oameni care sunt stresați, construim software mai bun”, susține Rachel Kibler. Ea va adresa subiectul atât în keynote-ul de deschidere, cât și într-o sesiune practică în ziua a treia de conferință.
20 speakeri, 12 prezentări, 8 workshopuri practice, 3 zile de învățare și conectare, 1 petrecere & sute de oportunități de colaborare
Romanian Testing Conference va avea loc timp de 3 zile, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca. Prima zi va cuprinde sesiuni inspiraționale susținute de jurnalistul Vitalie Cojocari și de expertul în testing Rachel Kibler. Ziua continuă cu Testopsia și se încheie cu o petrecere unde participanții se pot conecta între ei, cu speakerii invitați și cu organizatorii.
Cea de-a doua zi vine cu 2 track-uri și 12 prezentări despre tehnici de testare, inteligență artificială, dezbateri, în timp ce ziua a treia va fi una practică și va cuprinde 8 workshopuri care îi vor duce pe participanți în teme precum automatizare, eficiența muncii, cultura calității, AI, API Testing, Cypress, SDLC și altele.
Printre speakerii ediției se numără Lena Nyström, Huib Schoots, Paul Holland, Christian Baumann, Sasirekha Palanisamy, Gil Zilberfeld, Edwald Verhoeven, Lalitkumar Bhamare, Melissa Tondi, Mathias Jansson, Grzegorz Niczyporuk, Daniel Nilsson, Nicole van der Hoeven, Gem Hill, Bianca Vadean, Aaron Ingram.
Detalii despre întregul program Romanian Testing Conference și cum puteți participa găsiți pe www.romaniatesting.ro.
Commentaires