top of page
Andrei Martiniuc

Studiu start-up



Studiu: succes și eșec în start-up-urile tech românești


Venim cu vești bune pentru sectorul românesc de IT, în general, și pentru cel de startups, în special - una la care poți să contribui și tu, prin completarea chestionarului răspândirea ei!


FSEGA și UBB, în colaborare cu Transilvania IT Cluster și cu susținerea NTT Data, demarează un studiu cu privire la factorii ce influențează succesul sau eșecul start-up-urilor din România. Colectăm date relevante și țintim un număr de respondenți astfel încât eșantionul să fie reprezentativ la nivelul întregii țări. Apoi, repetăm acțiunea la distanță de un an.


Precizăm faptul că orice răspuns este important pentru noi și din acest motiv punem la bătaie premii în valoare de 5.000 de euro prin tragere la sorți, la încheierea perioadei de completare pentru participanții la acest studiu.


Apreciem mult ajutorul tău și susținerea acestui proces prin completarea chestionarului și diseminarea.

Chestionarul poate fi completat aici.


După cum probabil știi deja, succesul unei noi afaceri sau al unui start-up reprezintă un demers provocător în toate domeniile, inclusiv IT&C. Ce anume explică succesul unor startup-uri în domeniul IT&C? Cum poate fi argumentat parcursul ascendent al unor startup-uri tehnologice și ce le diferențiază de cele care eșuează? Pentru a răspunde la aceste întrebări, este necesar să identificăm acei factori care favorizează sau împiedică progresul constant al unui start-up din domeniul tehnologiei informației, ținând cont de contextul socio-economic specific unei țări. Exista mulți factori ce pot influența demersul antreprenorial, începând cu caracteristicile personale ale antreprenorilor, caracteristicile capitalului uman și continuând cu tipul de strategii antreprenoriale și modele de business implementate, respectiv caracteristici ale mediului de afaceri sau contextului.


Pentru asta, datele transparente sunt extrem de valoroase și prezența sau lipsa lor influențează în mod real atât economia unei țări, cât și deciziile de business. Tocmai de aceea, una dintre direcțiile pe care clusterul nostru se axează în a doua jumătate a anului 2022 este cea de cercetare. Așadar, împreună cu colegii, colaboratorii, membrii și partenerii noștri din ecosistem, vrem să vedem care este starea actuală a sectorului IT&C în țara noastră, pentru ca ulterior, prin structura Transilvania DIH (Transilvania Digital Innovation Hub), să putem utiliza și corela aceste date cu nevoile reale de business ale celor ce activează în domeniu și vor să îmbunătățească constant calitatea produselor și serviciilor lor.


Completarea acestui chestionar este voluntară și va rămâne anonimă, iar datele sunt folosite doar în scopul menționat. Nu există răspunsuri corecte sau greșite, există doar valori, experiențe sau opțiuni proprii la care te rugăm să te raportezi atunci când răspunzi la întrebări.

Accesarea și completarea chestionarului implică exprimarea acordului pentru participarea la studiu și utilizarea datelor în scopul cercetării. După analiza datelor, concluziile vor fi prezentate sub forma unor concluzii generale, fără nicio referință care să permită identificarea participanților la studiu.







Comments


bottom of page