top of page

Transilvania DIH - participare internationala la conferinta EDIH Gearing UP

Timp de două zile, 26 și 27 ianuarie, sute de reprezentanți ai Digital Innovation Hubs din toată Europa au urmărit sesiunile online ale evenimentului internațional „EDIH Gearing up to European Digital Innovation Hubs”, prima conferință internațională dedicată DIH-urilor europene.

Bianca Muntean, coordonatorul Transilvania Digital Innovation Hub, Cluj-Napoca, România, a participat drept invitată la sesiunea „Campionarea IMM-urilor pentru digitalizare, inovare și creștere”, în prima zi a conferinței europene, împreună cu părți interesate importante, printre care: Mario Grotz, Ministerul Economiei - Luxemburg, prof. Kristina Sinemus, ministrul strategiei și dezvoltării digitale - Hessen și Sebastiano Toffalleti, șeful Alianței europene pentru IMM-uri digitale - într-o discuție moderată de Anne-Marie Sassen, șeful unității DG Connect, Digital Transformarea ecosistemelor industriale.
Această sesiune a oferit o imagine de ansamblu a sprijinului public pentru a asigura un cadru inovator pentru IMM-uri pentru digitalizare, prin intermediul centrelor europene de inovare digitală


Invitații acestui panel, la care au participat peste 1500 de persoane, au subliniat aspecte importante despre rolul DIH-urilor în regiunile din care provin.


„Europa trebuie să fie mai mult pe primul plan și asta mai ales în inovație. Cred că IMM-urile sunt cheia în viitor și trebuie să fie rezistente după criză. Avem propriul nostru program în Hessen, care are loc în ministerul meu și se referă la investiții specifice în activități de transformare digitală a IMM-urilor care pot depăși această criză. ” a declarat prof. Kristina Sinemus, ministrul strategiei și dezvoltării digitale - Hessen

„În Luxemburg trebuie să depunem eforturi în integrarea tehnologiilor digitale în industriile noastre, acesta este cel mai slab punct și, în acest sens, trebuie să ajutăm companiile să inoveze cu noile tehnologii digitale, AI, IoT, HPC etc. Acesta este un accent foarte puternic pe strategia noastră de inovare de care avem nevoie cu adevărat pentru a ajuta companiile să experimenteze. Și în această privință, un centru de inovare digitală este un element cheie al strategiei noastre. Considerăm DIH-urile ca o platformă care conectează nevoile industriilor cu serviciile oferite de ecosistemul nostru național, dar nu doar ecosistemul nostru național, ci și de servicii și furnizori care provin din toată Europa. ” , a declarat Mario Grotz Ministerul Economiei - Luxemburg

„Credem că acest rol al coordonării proceselor de transformare digitală în toată Europa este important, deoarece vedem o mulțime de inițiative ale UE, naționale și regionale. România se află în prezent pe locul 26 din 28 de țări din UE și doar 8% dintre IMM-uri beneficiază de transformarea digitală pentru activitatea lor. Așadar, acest rol pe care îl vom juca ca centru european de inovare digitală va fi crucial pentru a împuternici IMM-urile, pentru a le educa și a le oferi acces la diferite tipuri de resurse din întreaga Europă și, de asemenea, accesul la cunoștințele existente. în EDIH-uri. Pentru că am văzut și cu această criză pandemică că digitalizarea este un element cheie în crearea unui avantaj competitiv pentru IMM-urile noastre. Vom lucra împreună cu partenerii noștri regionali, naționali și europeni pentru a face posibilă această transformare digitală chiar și pentru IMM-urile românești care au o mulțime de locuri din care să crească. Rolul nostru de DIH nu se va opri atunci când IMM-urile vor adopta aceste noi tehnologii. Ne vom depune eforturile pentru a sprijini IMM-urile noastre să se extindă. ”, A declarat Bianca Muntean, coordonator Transilvania DIH.

Bianca Muntean a vorbit și despre Transilvania Digital Innovation Hub și punctele sale forte:

„Am lucrat de ceva timp la punerea la punct a unui set de competențe și capabilități ca grup. Munca noastră ca DIH a venit ca o continuare naturală a activității noastre ca grup. Este important să lucrați în cadrul ecosistemelor locale și regionale. Cred că este vorba de ecosisteme și nu de sisteme ego și există atât de multe lucruri de făcut în beneficiul IMM-urilor, iar noi, ca grup, nu am făcut altceva decât să punem toate cunoștințele pe care le-am adunat ca grup în trecut 8 ani, în Transilvania DIH. De asemenea, am avut sprijinul foarte important al colegilor noștri din celelalte clustere din diferite domenii - agricultură, mobilă, industrii creative din administrația publică locală - Primăria Cluj-Napoca, un institut de cercetare și două universități importante din Cluj-Napoca: Babeș Bolyai Universitatea și Universitatea Tehnică din Cluj. ”

Transilvania DIH a reprezentat cu mândrie perspectiva României dintr-un punct de vedere DIH, oferind informații despre operațiunile care vor fi conduse în cadrul viitoarei rețele de centre europene de inovare digitală care funcționează în cadrul Programului Europa digitală.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page