top of page

Proiectul Reflow este implementat in parteneriat cu Municipalitatea din Cluj-Napoca si isi propune sa inteleaga si sa transforme metabolismul urban prin analizarea fluxurilor de materiale si co-crearea de strategii durabile in industrie, elaborarea de politici si inovarea urbana in spatiile de inovare urbana din Europa prin co- proiectarea oraselor circulare regenerative. REFLOW creeaza instrumente de vizualizare a datelor pentru a permite monitorizarea si optimizarea continua a proceselor metabolice urbane si interventia rapida. Interesul consta in gasirea celor mai viabile solutii care pot fi implementate in acest sens.

REFLOW

Contributia Transilvania IT Cluster / ARIES Transilvania 

In Cluj - Napoca, Aries Transilvania si Transilvania IT Cluster lucreaza cu municipiul Cluj - Napoca si Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare pentru a defini o posibila strategie de imbunatatire a eficientei energetice si de a urmari rapid adoptarea tehnologiei cu emisii scazute de carbon in cadrul municipiului Cluj-Napoca printr-o platforma online care sa uneasca administratorii locali, comunitatile si furnizorii de servicii energetice.

Am organizat ateliere in care membrii clusterului si reprezentantii municipiului Cluj-Napoca au fost invitati sa gaseasca cele mai bune solutii cu impact asupra comunitatii pe care o reprezentam. Aproape 20 de membri au raspuns invitatiei de a lua parte la acest atelier. Urmatorul obiectiv este dezvoltarea unei platforme care sa ajute cetatenii si companiile sa creasca gradul de constientizare cu privire la consumul de energie. Platforma inovatoare va permite membrilor nostri sa dezvolte aplicatii de monitorizare a eficientei energetice pe baza datelor colectate pe platforma, care pot fi testate la nivel local si ulterior comercializate la nivel european.

REFLOW este un proiect finantat de UE Orizont 2020 (Acordul de finantare nr. 820937) implementat in perioada iunie 2019

Articole media

reflow-cocreation-1.png

Site-ul web al proiectului Reflow

bottom of page