top of page

Skills4Cities este un proiect cofinanțat de Programul Erasmus + al Uniunii Europene. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta și testa instrumente de învățare și validare pentru formarea experților, personalului și managerilor orașelor inteligente pentru rolurile lor nou apărute. Skills4Cities este o continuare a unui alt proiect Erasmus + - Smart Technologies by Design.

Partenerii proiectului Skills4Cities sunt din Bulgaria, România, Grecia, Spania și Austria.

  Skills4Cities

Despre Skills4Cities

Scopul proiectului este de a dezvolta o harta a competentelor, un cadru de competente referent, recunoasterea si validarea noilor programe si materiale de instruire pentru expertii oraselor inteligente la nivel european care sunt recrutati in prezent sau vor fi angajati sa lucreze pentru orase dupa formarea respectiva. Astfel, proiectul va sprijini caile de invatare pentru rolurile / profesiile nou aparute ale managementului si implementarii proiectelor oraselor inteligente.

 

Skills4Cities urmareste sa inteleaga mai bine provocarile pe care proiectele de orase inteligente le aduc in timpul proiectarii si implementarii lor si sa propuna noi roluri ale experților implicati in acest proces. Noutatea este ca proiectul clarifica domeniile cunostintelor si abilitatilor care sunt de o importanta critica pentru eficienta proiectelor oraselor inteligente si elaboreaza un model pentru modernizarea competentelor principalelor grupuri tinta.

Grupuri tinta

Aproximativ 60 de participanti, inclusiv experti din partenerii proiectului si din organizatiile asociate, vor fi implicati direct in proiect. Alti 100 de membri ai grupurilor tinta vor participa la doua evenimente de diseminare la Sofia și Cluj. Activitatile principale ale proiectului se vor concentra in principal pe studierea, cartografierea, proiectarea si verificarea celor doua rezultate planificate ale proiectului.

Detalii despre proiect

  • Conceptul de orase inteligente cuprinde initiative care utilizeaza inovația digitală pentru a face serviciile urbane mai eficiente, crescând astfel competitivitatea generală a unei comunități. 

  • Competențele orașelor inteligente sunt cunoștințe specifice, identificabile, definibile și măsurabile, abilități, abilități pe care profesioniștii din guvernul orașului sau instituțiile conexe trebuie să le posede pentru a guverna în mod eficient orașele inteligente. 

  • Având în vedere tehnologiile emergente și transformarea digitală a orașelor, managementul urban necesită noi competențe pe care sistemele de educație le oferă în prezent destul de fragmentate.

  • Orașele inteligente din noua eră au nevoie de personal cu noi competențe îmbunătățite.

  • Declinare de responsabilitate

Disclaimer

Proiectul Smart Skills for Smarter Cities [Skills4Cities] nr. 2020-1-BG01-KA202-079071 a fost cofinantat de Programul Erasmus + al Uniunii Europene.

logo-skills4cities-to-be-vectorised-logo
eu-flag-co-funded-pos-rgb-left_5_orig.jp

Contributia Transilvania IT Cluster / ARIES Transilvania 

Contactati managerul de proiect pentru mai multe detalii: mihai.pop@transilvaniait.ro

bottom of page