top of page

UIA Cluj Future of Work isi propune sa creeze un ecosistem functional si rezilient din punct de vedere social pentru locurile de munca curente si viitoare din oras si sa vizualizeze un viitor bazat pe tehnologie, dar in acelasi timp sigur, etic, inclusiv si sustenabil.

UIA Viitorul muncii

Cluj Future of Work  are cinci cai inovatoare prin care abordeaza vulnerabilitatea economiei locale in fata tehnologiile emergente:

  •  Promoveaza „specializarea inteligenta”, urmarind ca industriile creative - unul dintre noile avantaje competitive ale orasului - si serviciile de business bazate pe cunostinte (KIBS) sa fie mai competitive si mai implicate in schimbarea societatii.

  • Permite trecerea la Work 4.0, oferind instruire si dezvoltarea abilitatilor resurselor umane, in special pentru ciclurile de munca cu risc ridicat de automatizare.

  • Reimagineaza munca, conectata atat la valori sociale, cat si la potentialul tehnic.

  • Urmareste imbunatatirea conditiilor geografice ale economiei locale, prin regenerarea zonei CREIC transformand-o intro parte importanta a orasului

  • Introduce experimentari cu scopul de a produce schimbari sistematice asupra noului contract social care guverneaza viitorul muncii, prin introducerea unei etichete locale care sa actioneze ca instrument financiar.

Ca partener al proiectului, ARIES Transilvania este responsabila cu curricula unui modul specializat pentru programul Culturepreneurs, program ce acopera digitalizarea pentru profesionistii CCI. ARIES este, de asemenea, responsabila cu curricula pentru modulul Work 4.0 care abordeaza vulnerabilitatea la automatizarea serviciilor BPO. In plus, ARIES va ajuta 10 profesionisti ai caror locuri de munca actuale sunt vulnerabile la procesul de automatizare.

Parteneri

City of Cluj-Napoca, Centrul Cultural Clujean, ARIES Transilvania, Asociatia Cluj IT - cluster, Cluster Mobilier Transilvan, Transylvania Creative Industries Cluster, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Asociația PLAI, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc

bottom of page