top of page
DSC_2789.JPG

ZEROW  este un proiect UE de 12 milioane EUR despre inovații sistemice pentru zero deșeuri alimentare, finanțat în cadrul apelului Green Deal din Programul Horizon 2020, No. 101036388).

 

Comisia Europeană va monitoriza îndeaproape rezultatele și progresele proiectului în următorii patru ani în legătură cu viitoarea legislație a UE privind reducerea risipei alimentare.

 

Proiectul se derulează din 2022 până în 2025 și este implementat de 46 de părți interesate din 17 țări.

ZEROW

markus-spiske-mvu1-Gzg1tg-unsplash.jpg

Contribuția Transilvania IT Cluster 

În acest proiect, Transilvania IT împreună cu partenerii noștri din Clusterul Agro Transilvania conduc pachetul de lucru Sistemic Innovation Living Lab 1 (SILL1). Acest SILL se concentrează pe Tech-IN Waste-OUT, dezvoltând o platformă deschisă, bazată pe date, pentru captarea și evaluarea datelor FLW de-a lungul lanțului de aprovizionare.

 

Acest Living Lab va implementa și testa o infrastructură și un sistem de integrare IT FLW, care vor fi alimentate cu date precise și de încredere de la toți actorii din aprovizionarea cu alimente, dar și consumatorii, permițând colectarea datelor, transparența, prognoza, monitorizarea și gestionarea deșeurilor alimentare, interconectând în același timp toate părțile interesate.

 

Acesta va fi implementat ca o platformă open-source, care este prevăzută pentru a fi utilizată de orice e-servicii, instrumente și platforme pentru analiză avansată, procese de luare a deciziilor în timp real, raportare, vizualizare etc., permițând:

  • colectarea și partajarea datelor între toți actorii și consumatorii

  • raportare sistemică despre evoluția FLW cu capabilități de modelare și prognoză FLW

  • sprijinirea optimizării lanțului alimentar și a inovațiilor bazate pe servicii bazate pe date sprijinirea procesului decizional în timp real și strategic (bazat pe politici)

SILL1RO_ScenariosGraphs.jpg

Articole media

DSC_2798.JPG

WEBSITE PROIECT

Screenshot 2024-02-06 141126.png

WEBSITE PROIECT LOCAL

bottom of page