top of page

"2023 Cluj Innovation Year" încheie un an de inovare și colaborare pentru dezvoltarea durabilă în România

Transilvania IT Cluster anunță finalizarea proiectului "2023 Cluj Innovation Year", un program amplu ce a reprezentat un punct de referință în susținerea inovației și a dezvoltării durabile în ecosistemul de afaceri din România.


Pornind de la o viziune ambițioasă de a sprijini companiile românești din domeniile Digital Health, Tehnologii Informaționale și Comunicații (TIC) și Industrie 4.0, proiectul a cuprins o serie de activități menite să stimuleze competitivitatea, reziliența și extinderea pe piețele internaționale.


Prin colaborarea cu parteneri din Norvegia și prin intermediul finanțării acordate de EEA and Norway Grants 2014-2021, "2023 Cluj Innovation Year" a oferit un suport esențial companiilor românești, facilitându-le accesul la expertiză internațională și creând oportunități de dezvoltare și inovare.


Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au inclus ateliere, sesiuni de formare, vizită de studiu, schimburi de bune practici, networking și matchmaking, precum și un eveniment de amploare: 2023 Cluj Innovation Camp.


Printre momentele semnificative ale proiectului s-a numărat vizita de studiu în Norvegia, unde delegația Transilvania IT, formată din reprezentanți ai 15 companii din domeniul Digital Health, membre în cluster, a avut oportunitatea să exploreze dinamica ecosistemului de tehnologie medicală din Oslo și să stabilească noi legături de colaborare.



Apoi, Cluj Innovation Camp a adus împreună 80 de specialiști și experți din 11 țări, reprezentând diverse sectoare, pentru a discuta și identifica soluții inovatoare în domenii precum competențele digitale, colaborarea interregională și sustenabilitatea mediului.



Seria de workshop-uri susținute de experți străini a oferit companiilor românești instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și dezvolta potențialul și a-și extinde orizonturile. Cele 5 ateliere au adunat 160 de participanți, cei mai mulți fiind interesați de tema scrierii de proiecte și accesare de fonduri europene - mai exact, de workshopul cu tema ”Cum pot companiile de tehnologie să participe la apelurile disponibile prin programul Horizon Europe și alte programe europene”. Celelalte teme au fost: (1) Coaching/Marketing pentru Piețele Internaționale Competitive, (2) Spații europene de date, (3) Calculul, Raportarea și Reducerea Emisiilor de Carbon și (4) Cum să încurajăm inovația în domeniul sănătății în cancer: perspective din ecosistemul norvegian.


Nu în ultimul rând, circa 100 de persoane din 15 țări au participat la evenimentul de matchmaking, desfășurat online în perioada 16 - 26 aprilie 2024, care a facilitat 67 de întâlniri B2B și tot atâtea posibile parteneriate.



"2023 Cluj Innovation Year" a reprezentat nu doar o inițiativă pentru stimularea afacerilor și a inovației, ci și o oportunitate de construire a unui ecosistem durabil de inovare, bazat pe colaborare și schimb de cunoștințe.


Transilvania IT Cluster mulțumește tuturor partenerilor, participanților și susținătorilor care au contribuit la succesul acestui proiect și exprimă încrederea că rezultatele și colaborările generate vor continua să aducă contribuții semnificative la progresul și dezvoltarea sustenabilă a comunității locale și internaționale.


Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page