top of page
adelabernad

A început Transilvania Digitală Inovativă 4.0

Luna aceasta a început implementarea proiectului Transilvania Digitala Inovativa 4.0. Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, fiind coordonat de Transilvania IT Cluster și Aries Transilvania.


Ne focusăm atenția pe îmbunătățirea permanentă a competențelor angajaților din companiile noastre membre, acesta fiind unul din principalii piloni pe care se sprijină activitatea clusterului.


Încă de la înființare, am început derularea de cursuri de formare pentru dezvoltare profesională și cursuri de softskills.


Astfel, odată cu această lună am început un nou program de formare și anume Transilvania Digitală Inovativă 4.0, cod proiect 142886. Proiectul își propune dezvoltarea competentelor digitale în rândul a 316 angajați din 32 de întreprinderi mici și mijlocii din regiunile Nord-Vest, Vest, Nord-Est, Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia. Totodata, ne propunem sprijinirea a 5 IMM-uri in procesul de transformare digitala printr-un program consolidat care include audit de digitalizare organizationala, mentorat si sesiuni de training de transformare digitala.


În cadrul Transilvania Digitală Inovativă 4.0 vom avea o serie gratuită de cursuri. Vor fi în total 10 cursuri de care angajații pot beneficia. Lista cu acestea o puteți consulta mai jos:


· Java, Python

· Software Architecture

· .Net, Php Developer

· Ui/Ux Design

· AUTOSAR

· Database Developer (SQL)

· Software Tester

· Javascript

· Excel

· Transformare digitala


Obiectivele specifice ale proiectului

  1. OS1: Actualizarea, calibrarea la cerintele pieței și îmbunătățirea nivelului de competențe (cunoștințe, abilități, atitudini) digitale și a potențialului de mobilitate profesionala pentru un numar de minim 316 angajați, cu un procent semnificativ (peste 10%) dintre aceștia proveniți din grupul de vârstă 55-64 ani și cu respectarea echilibrului de gen.

  2. OS2: Creșterea gradului de alfabetizare digitală în cadrul a peste 32 de întreprinderi prin acordarea de sprijin în vederea organizarii de programe de formare la locul de munca

  3. OS3: Consolidarea capacității și a infrastructurii de sprijin pentru cel puțin 5 IMM-uri în ceea ce privește digitalizarea, prin promovarea unui sistem de digitalizare/tranziție digitală conștientizat și ancorat în aria de competențe și practicile de management organizațional și resurse umane

  4. OS4: Promovarea și conştientizarea la nivelul firmelor din grupul țintă a competențelor digitale ca și un atuu în productivitatea, mobilitatea și calitatea forței de munca.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, apelați cu încredere la colegele noastre: ioana.corujan@transilvaniait.ro și loredana.miclaus@transilvaniait.ro





Comments


bottom of page