top of page

ABC în Digitalizare - Transilvania Digital Innovation Hub - Lansare apel selecție beneficiari

Pentru că vrem să luăm procesul de la început, pas cu pas, ieri am avut al doilea eveniment organizat sub umbrela proiectului Transilvania Digital Innovation Hub - ABC în Digitalizare - Lansare apel selecție beneficiari prin care, așa cum ne sugerează și numele, s-a lansat oficial primul apel de selecție dedicat beneficiarilor TDIH care va rămâne deschis timp de 60 de zile.


Apelul de selecție este unul competitiv, deoarece există limitări la nivel de valoarea totală, respectiv la numărul beneficiarilor care vor putea colabora cu TDIH prin decontarea cheltuielilor din finanțare publică.


Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi îndrumare IMM-urilor din industrie, domeniul sănătății, dar și alte domenii non-IT din regiunea de Nord-Vest a României care urmăresc să inoveze și să se digitalizeze, respectiv să treacă printr-un proces ghidat de transformare digitală și inovativă alături de Transilvania Digital Innovation Hub.Evenimentul a fost structurat în două părți, una destinată informării și conștientizării asupra conceptului de digitalizare și a doua destinată unui atelier practic de parcurgere a ghidului aplicantului care explică pe larg pașii prin care o companie accesează serviciile TDIH. În această etapă, firmele au avut oportunitatea de a simula completarea formularului de aplicație.


Prin participarea la acest apel deschis, 16 IMM-uri selectate pot beneficia de servicii de inovare și transformare digitală furnizate de Transilvania Digital Innovation Hub în valoare de până la 120.000 EUR. Colaborarea efectivă are o durată de până la 12 luni, timp în care împreună vom urmări să atingem obiectivele de digitalizare și inovare a companiei dumneavoastră, prin serviciile selectate și confirmate în etapa interviului. Cu titlu de exemplificare aceste servicii pot fi: realizarea de audituri digitale, participare la cursuri de bază, dar și avansate pentru obținerea de competențe digitale, posibilitatea de a testa alături de partenerii implicați în TDIH diverse tehnologii disponibile pe piață, înainte de a investi în acestea, sprijin pentru identificarea de oportunități de finanțare rambursabile și nerambursabile și multe altele.


Mai multe informații despre apel, cât și despre formularul de aplicație puteți afla de pe platforma https://tdih-services.fundingbox.com


Despre Transilvania Digital Innovation Hub


Proiectul Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) (Cod proiect 101083508 — TDIH, DIGITAL-2021-EDIH-01) a fost selectat de către Comisia Europeană pentru co-finanțare în cadrul Programului Europa Digitală.


Transilvania Digital Innovation Hub reprezintă un consorțiu regional format din 14 organizații, 6 parteneri și 8 parteneri asociați, creat în 2017 de principalii actori de inovare din regiunea de Nord-Vest a României, cu misiunea de a consolida ecosistemul regional digital și de inovare și de a accelera procesul de transformare digitală a IMM-urilor non-IT și a sectorului public. TDIH este parte din Rețeaua Europeană a Centrelor de Inovare și Transformare Digitală (EDIH).


TDIH are oportunitatea de a furniza, într-o perioadă limitată de timp și de beneficiari, servicii ale căror costuri sunt acoperite de finanțare publică. 50% din buget este acoperit de Comisia Europeană, prin programul Europa Digitală, iar diferența urmează să fie acoperită prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare.
Este bine de știut faptul că serviciile de digitalizare și inovare TDIH sunt disponibile și contra cost, în cazul în care firma nu se încadrează în condițiile minime necesare pentru a beneficia de o colaborarea acoperită de finanțarea publică.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page