top of page
adelabernad

Forumul Public-Privat 2023 în contextul Anului European al Competențelor

În perioada 3-5 august, la Cluj-Napoca a avut loc Forumul Public-Privat. Acesta s-a desfășurat în cadrul festivalului UNTOLD și a reunit peste 300 de participanți din 15 țări. Publicul acestui eveniment a fost format din factori de decizie politică - miniștri, membrii ai parlamentelor, diplomați, reprezentanți de companii, dar și mulți alți actori importanți din sfera digitalizării și inovării.


Evenimentul a fost organizat sub egida Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților (IT&C), condusă de deputatul clujean Sabin Sărmaș, iar Transilvania IT Cluster a fost co-organizator al acestui eveniment.

Forumul s-a conturat în jurul temei ”Digital Skills” în contextul Anului European al Competențelor, dar au fost abordate și subiecte precum Metaverse și Incluziune Financiară.


Forumul Public-Privat 2023 s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Prima zi a pus în scenă o serie de discursuri captivante și paneluri interesante despre importanța crucială a educației și formării profesionale în stimularea creșterii, a inovării și a generării de noi locuri de muncă, dar și despre incluziune financiară și metaverse. La toate discuțiile au fost prezenții specialiști în domeniu atât de la nivel național, cât și internațional. Dezbaterile de pe scenă au creat cadrul perfect pentru discuții deschise între reprezentanții mediului public și cel privat.


Bianca Muntean, Manager Transilvania IT Cluster și Consul Onorific al Republicii Estonia, a deschis panel-ul ”Metaverse: The Future of Technology?”.


Aceste noi contexte exclusiv digitale vor sta la baza interacțiunilor sociale, economice, organizaționale și vor deschide noi oportunități atât pentru IT&C, cât și pentru domenii complementare, emergente și alte domenii care nu există în prezent, subliniază Bianca.


Această nouă paradigmă generează noi oportunități pentru industria pe care o reprezintă Transilvania IT și noi parteneriate de inovare cu industrii și domenii complementare care vor genera experiențele digitale ale erei digitale. Iar Transilvania IT are potențialul de a oferi atât experiența, cât și resursele tehnologice de care are nevoie crearea metaversului, încheie Bianca intervenția.


A doua zi a avut un caracter mai restrâns, desfășurându-se sub forma unor mese rotunde - high level în care reprezentanții mediului public și privat au căutat soluții pentru creșterea competențelor digitale la nivel național. Moderarea, precum și rezultatele discuțiilor au fost coordonate de către reprezentanți ai EDIH-urilor din România (Centrelor de Inovare Digitală, selectate de Comisia Europeană).


Astfel, s-a reușit crearea unor contexte internaționale în care mediul public să vină în contact direct cu mediul privat și să se creeze spațiul pentru un dialog constructiv, real în ceea ce privește impactul digitalizării asupra societății.

Evenimentul a reprezentat o platformă de dezbatere de excepție, fiind totodată o oportunitate excelentă pentru networking și interacțiune cu factori de decizie politică, lideri din industrie și reprezentanți ai mediului academic din întreaga lume.


În calitate de partener de încredere în promovarea inovației și a tehnologiei, Transilvania IT Cluster a sprijinit organizarea acestui eveniment. Ne dorim ca rezultatele obținute în urma acestor întâlniri și discuții să rămână, să ajute și să conducă la noi direcții și idei pentru domeniul IT&C pe care îl reprezentăm cu multă mândrie și interes.





Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page