top of page

Oportunități, networking și discuții la Târgul pentru IMM-uri IT & Industrii 4.0 Cluj-Napoca

Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Cluj-Napoca a organizat în perioada 22-24 noiembrie Târgul pentru IMM-uri IT & Industrii 4.0, la CREIC – Centrul regional de excelență pentru industrii creative. Evenimentul a reunit peste 70 de companii din diverse sectoare, oferind o platformă propice pentru schimbul de idei, networking și explorarea oportunităților în era digitală.


În deschiderea evenimentului ne-a onorat cu prezența Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, care a subliniat importanța inițiativelor de acest fel. A fost o ocazie de a aduce în prim plan exemple de bune practici, iar clusterele au fost elogiate pentru contribuția lor semnificativă la dezvoltarea economică. Printre acestea, a fost evidențiat Transilvania IT Cluster, un veritabil motor al inovației în domeniul tehnologic.


Alături de ministrul Economiei, la deschiderea Târgului au fost prezenți subprefectul județului Cluj, Răzvan Iulian Ciortea, președintele Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, senatorul Claudiu Mureșan și profesorul Alexandru Cordoș, dar și Dan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca.Prima zi a târgului a fost marcată de prezența activă a membrilor echipei Transilvania IT Cluster în diverse acțiuni. Un moment deosebit a fost panelul "Contribuția noilor tehnologii în economia românească", unde Andra Tănase a adus în discuție perspectivele tehnologice care pot revoluționa mediul de afaceri din țară. Networking-ul intens cu participanții și expozanții a oferit oportunități valoroase de colaborare, având în vedere că aceștia sunt, în mare parte, membri ai clusterului.


Ziua a doua a fost dedicată explorării oportunităților tehnologice și a adus membrii Transilvania IT Cluster mai aproape de publicul vizitator. Standurile au fost locul perfect pentru a cunoaște soluțiile inovatoare dezvoltate de companiile din cluster, evidențiind potențialul tehnologic al regiunii.În cea de-a treia zi a târgului, momentul culminant a fost organizarea unui panel de discuții moderat de Mihai Pop, COO la Transilvania IT Cluster, care a evidențiat oportunitățile existente pentru activarea Industriei 4.0. Paneliști reprezentativi din industrie au prezentat provocările și succesele din domeniu, oferind o perspectivă autentică asupra transformărilor tehnologice.


Pe lângă aceste discuții, participanții au beneficiat de informații privind oportunitățile de finanțare prin programe europene, în cadrul celui de-al doilea panel, pregătit de Andrei Martîniuc, project manager la Transilvania IT. Prezentări detaliate ale unor programe precum Horizon Europe și apelul SILEO, precum și oportunitățile oferite de B2B și Euroclustere au deschis noi orizonturi pentru dezvoltarea afacerilor.Târgul pentru IMM-uri IT & Industrii 4.0 a reprezentat o ocazie unică de a conecta comunitatea de afaceri cu noile paradigme tehnologice. De la automatizare la digitalizare și optimizare, evenimentul a subliniat necesitatea adaptării pentru a rămâne competitivi și inovatori.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page