top of page

Transilvania IT Cluster, parte din delegația EU-Singapore Matchmaking Event 2023

Transilvania IT a participat la evenimentul EU-Singapore Matchmaking Event 2023, găzduit în cadrul Săptămânii de Inovare și Tehnologie din Singapore (SWITCH) și în contextul Expoziției Agri-Food Tech Asia 2023, desfășurat între 31 octombrie și 2 noiembrie. Delegația a fost organizată de Comisia Europeană și Enterprise Singapore, beneficiind de susținerea Delegației UE la Singapore și a Ministerului de Comerț și Industrie din Singapore.


Scopul principal al acestui eveniment a fost acela de a crea un coridor pentru schimbul de cunoștințe, idei și oportunități de networking, promovând conexiuni valoroase între clusterele europene, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), start-up-uri și asociații industriale, consolidând relații cu parteneri din Singapore și nu numai.


Viziunea constantă a Transilvania IT cu ocazia participării în acest eveniment presigios, a fost aceea a promova colaborarea și de a încuraja și susține inovația.


Ziua 1


În prima zi, Transilvania IT s-a implicat într-o serie de activități interesante. Ziua a început cu câteva cuvinte de deschidere, unde reprezentanți cheie de la Enterprise Singapore, Federația de Afaceri din Singapore, Delegația UE la Singapore, DG Grow și Comisia Europeană, au stabilit tonul pentru următoarele zile, dar și pentru cooperarea la nivel de business între UE și Singapore.


După cuvintele de deschidere, evenimentul a inclus o sesiune de testimoniale din partea organizațiilor de afaceri europene și singaporene care au stabilit o serie de colaborări de succes. Aceste mărturii au oferit perspective valoroase și inspirație participanților.


De asemenea, participanții s-au pregătit pentru sesiuni de matchmaking, aceasta fiind o oportunitate pentru discuții și conexiuni 1 la 1. Aceste interacțiuni au fost unele folositoare, pregătind terenul pentru noi colaborări și sinergii.


Ziua 2


Ziua a doua a fost dedicată explorării și inovației. A început cu tururi ale expoziției și tururi ghidate personalizate oferind participanților o experiență selectivă a punctelor forte din expoziție, în funcție de domeniile lor de interes și expertiză.


Participanții au avut, de asemenea, ocazia să se conecteze și să exploreze oportunități potențiale de afaceri transfrontaliere. Evenimentul a inclus sesiuni structurate de networking, promovând conexiuni în cadrul grupurilor și sectoarelor specifice, cu accent pe industrii cheie precum Agro, Sănătate și Tehnologie Biomedicală, Tehnologie Digitală, Orașe Inteligente și Soluții Urbane, Producție Avansată și Green Digital.


Ziua a inclus, de asemenea, activități captivante precum programul Sandbox/Founders Hub și Tururile laboratoarelor (Lab Crawls). Tururile laboratoarelor au oferit o oportunitate unică de a explora infrastructura de inovare din Singapore, fiecare prezentând tehnologii și inovații diferite în varii industrii.


Ziua s-a încheiat cu o sesiune de dezbateri și un sondaj, DG GROW și EISMEA marcând încheierea unei zile de succes.

Ziua 3


Această zi a fost dedicată inovației și antreprenoriatului, principala activitate fiind vizita la one-north, una dintre structurile de start-up-uri din Singapore cu 700 de rezidenți și 400 de VC-uri, susținută de Guvernul din Singapore și diverse agenții guvernamentale.


De asemenea, a fost și despre cum aceștia promovează o economie curată, digitală și prietenoasă cu mediul prin intermediul educației.


Ziua 3 a început cu o întâlnire cu cei de la EnterpriseSG pentru evenimentul principal de la one-north. Aici ne-am conectat cu liderii din industrie și am participat la o discuție în cadrul unui panel condus de reprezentanți JTC, concentrată pe dezvoltarea unui ecosistem colaborativ pentru inovație în cadrul one-north.


Ziua a continuat cu o experiență captivantă la Expoziția experimentală din one-north, care a prezentat trei companii remarcabile: SIMPPLE, NICE Surgical și Garuda Robotics. Aceste start-up-uri și-au prezentat inovațiile, oferind ocazia pentru noi colaborări.


La finalul ultimei zile am avut o sesiune de debriefing la Centrul de Idei ACE, oferind perspective valoroase și oportunități de networking.


Participarea noastră la evenimentul EU-Singapore Matchmaking Event 2023 este mai mult decât o simplă participare; această acțiune reprezintă un angajament în promovarea colaborării globale, a inovației și a extinderii rețelelor. Acest eveniment ne-a oferit spațiul oportun pentru parteneriate viitoare, proiecte inovatoare și un viitor luminos.


În concluzie, am avut oportunitatea de a fi implicați în acest cumul de inovație, tehnologie și colaborare globală și ne propunem să aducem în activitatea noastră zilnică ca și cluster tot ceea ce am învățat și toate ideile pe care le-am împărtășit în Singapore.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page